Doradżcie mi co mam robić!Od 2 lat przy każdym kichnięciu czy kaszlu popuszczam trochę moczu!Jak mam potrzebę pójścia do ubikacji to muszę to zrobić bardzo szybko bo inaczej nie zdążę i troszę mi poleci!Jest to nieprzyjemne i bardzo krępujące
Wkładki Tena dla samego komfortu + wizyta u lekarza. Trochę dziwne, że masz niby tyle problemów zdrowotnych i nagle zakładasz setki wątków.
Niestety o nerki i drogi moczowe trzeba dbać, bo u dojrzałych kobiet nietrzymanie moczu jest dolegliwością niezwykle częstą. Głupie siksy chodzą z nerami na wierzchu, a kilka lat później płaczą..
Założyłam tylko 2 a na resztę to tylko odpowiadałam więc dziwię się że mi nie wierzysz ? Mam naprawdę duże problemy zdrowotne a nie chcę brać dodatkowych leków .Szukam rady u osób którzy chcą mi pomóc podając inne sposoby leczenia niż tradycyjne.Mam dość leków bo i tak muszę się kłuć 2xdziennie
Mam naprawdę duże problemy zdrowotne a nie chcę brać dodatkowych leków .
Niestety czasem trzeba. Z tego co mi wiadomo masz ok 30 już co najmniej, tak? Tak więc nietrzymanie moczu to nic dziwnego. Albo masz takie predyspozycje, albo o siebie nie dbałaś w młodości. Ja już Ci podałam dwa wyjścia - albo będziesz nosiła wkładki dla kobiet z takimi problemami [czyli w/w Tena Lady bodajże, bo jest kilka rodzajów], albo pójdziesz do lekarza. Ja nie wiem co się daje na nietrzymanie moczu i jakie są sposoby, bo nie mam takiego problemu..
Hej. Miałam taki sam problem jak Ty i rozwiązałam go ćwicząc mięśnie kegla z połączeniem leków. Jakbyś chciała się zagłębić w temat to zapraszam tutaj: http://femudar.com/index.php/objawy/rodzaje-ntm
Wszystko ładnie i przejrzyście opisane.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez panacea 2014-04-01, 12:30, w całości zmieniany 1 raz
Cwiczenia mięsni kegla powinny pomóc. A na początku to polecam zaopatrzyć się w takie wkładki http://abamedica24.pl/127-wkladki-dla-kobiet powinny chociaż trochę zniwelować dyskomfort.
Tak jak poprzedniczki piszą spróbuj poćwiczyć mięśnie Kegla. Jeśli po kilku tygodniach nie zauważysz poprawy to lepiej skonsultuj się z urologiem. W Warszawie dobrą opinią cieszy się dr Andrzej Kidawa z Ober Clinic. Parę osób z mojego środowiska leczy się u niego lub leczyło i wszyscy mają dobre zdanie o lekarzu. Każdą dolegliwość był w stanie wyleczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum