co sądzicie o SKA? Jakie są wasze ulubione SKA-kapele ? Znacie jakies polskie SKA? Generalnie piszcie tu o wszystkim co dotyczy SKA
Ja lubie SKA bo jest cholenie pozytywne i jest w tej muzyce kupa dobrej energi - a to według mnie jest najważniejsze Moje ulubione kapele -z tego gatunku- to CATCH 22 i SKA-P, no i oczywisice cała masa innych
Zagraniczne ska jest świetne, Specials, Skarface, No Sports, Polemic, Skaferlatine, Surftis, Selecter... Z polskiego lubię już mniej zespołów, Skankan, Vespa, może jeszcze ze dwa się znajdą.
_________________ Znad szarej muszli klozetowej wyjawiła się głowa maskonura. Maskonur, to rodzaj pingwina znanego z przemierzania przestworzy w towarzystwie gołębi.
Lepsze niż reggae, słabsze niż streetpunk. Ogólnie do przyjęcia:) Zbyt wiele ska nie słucham, ale ponad normę wybijają się Zabili mi Żółwia - fajne teksty.[quote=MariJah]The SKATALITES wymiatają po prostu. i na Bielawie jeden z najlepszych koncertów. bez słów.[/quote]Nom, słuchałem tego koncertu podziwiając niebo nad Bielawą, i tak słuchałem że zasnąłem:) Obudził mnie but na dłoni, ale śpi się przy ich muzyce całkiem fajnie:P
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Wysłany: 2007-07-23, 23:05
Polecający: religia tv
Ska jest ok ale wole reggae ;] Zabili mi żółwia sa ok rzeczywiście na koncertach , w domu na słuchawkach mnie nudza. A ostatnio słucham Konopiansów. Ciekawe
ogólnie bardziej wchodzę w ska, niż się na tym znam; podchodzą mi skatalites, madness, ny ska jazz enseble, tokyo ska paradise orchestra, ostatnio zasłuchałem się w składankach zespołów ska z australii i nowej zelandii.
może nie do końca ska, bo wszak skinhead reggae - aggrolites
listę można długą, z polskich ostatnimi czasy konopians oraz the bartenders
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum