ktoś pytał o tusze, ja od paru lat już zamawiam zamienniki (e-atramenty.pl), jakość druku jest bardzo dobra, a drukarka działa bez zarzutów. dużo moich znajomych drukuje na zamiennikach i jeszcze nie słyszałam aby sprzęt sie od tego zepsuł
a znacie coś do 1500-200zł z tanimi zamiennikami? nie samą drukarkę ale urządzenie wielofunkcyjne. byłbym wdzięczny jakby ktoś coś polecił
Chociażby URZĄDZENIE WIELOFUNKCYJNE HP LASERJET M1132 MFP. Ceny zamienników (CE285A) kształtują się na poziomie 100zł (wydajność około 1600stron). Koszt urządzenia około 500zł. To jest średnia półka...
Tak na marginesie sprecyzuj przedział cenowy (podany wyżej jest błędny) to postaram się coś doradzić
pablo - mam urządzenie wielofunkcyjne brother, kosztuje trochę więcej (ok. 300zł) ale za to eksploatacja dużo taniej wychodzi bo dobrze się spisuje na zamiennikach
Zawsze kupuj taką drukarkę do której jest łatwo kupić zamienniki.
To jakiej marki będzie drukarka jest sprawą drugorzędną.
Nie do końca się zgodzę np: hp są tak głośne że jak drukujesz w nocy na bank obudzisz domowników i ewentualnych sąsiadów HP są wydajne ale zrobione z takich elementów że nie zalecane nocne drukowanie ;P. Nie wiem jak obecnie ale canon druk na bardzo wysokim poziomie jednak gdzieś zawsze problemy techniczne typu: zła kalibracja nie do przejścia bez serwisu, elementy szybciej się zużywały itp.
Brother zaczynam dopiero użytkować ale początki są OK
Ja bym nie wybrał żadnej opcji.
Mam już kilka lat Brothera i tusze są bajecznie tanie a sama drukarka chodzi bez zastrzeżeń.
Tylko tyle że jak sie ją kupuje to trzeba dać troszeczkę więcej, bo nie jest to tani szajs.
Fakt zamienniki są tanie bo nawet można za 12-15 zł kupić czarny tusz o pojemności 29ml co jest na prawdę b. tanio wtedy wydruk strony to koszt mniejszy niż 1gr.
Kupując drukarkę powyżej 300zł Canon, Brother czy HP będą dobrej jakości tylko jak wspomniałem wcześniej z każda z firm miałem odczynienia i w każdym wypadku to samo się działo . Teraz po raz pierwszy testuje produkt Brothera jak na razie cicha.
Więcej będę mógł napisać jak wydrukuje parę tys. stron
Miałem i Canony i HP i przyznam, że rzeczywiście HP bywają głośne, ale w moim akurat przypadku HP okazały się duuuużo lepsze. Canony dosyć szybko padły, poza tym były awaryjne. Jedna była naprawiana 3 razy na gwarancji. Po skończonej gwarancji wywaliłem, bo nie było sensu płacić za naprawę. kupiłem HP za 400 zł i nie mam żadnych problemów. Tusz stosunkowo tani - nawet ten oryginalny. Pojemniki XL starczają na długo...
zgodzę się, że przy zakupie warto się od razu rozejrzeć czy do danej drukarki są zamienniki, wiem, że z hp nowszymi teraz może być problem bo hp wytoczyło proces producentom zamienników. Sami sobie w stopę strzelają ale cóż..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum