Jakiej firmy macie drukarki ? Muszę coś kupić i nie wiem jaką firme wybrać, żeby miała najdłuższy okres gwarancji i by była najbardziej sprawdzona i dobra.
... a może by tak coś więcej napisać o nieco bardziej konkretnych oczekiwaniach względem urządzenia, co? :P Średnia przewidywana liczba miesięcznie drukowanych stron, przewaga wydruków czarno-białych nad kolorowymi (lub na odwrót), wydruk (lub nie) zdjęć, akceptowalne koszty eksploatacji itp. Trochę za mało informacji podałaś jak na mój gust ;P
_________________ The paranoia is in bloom
Wybuchy rysuję, że niby bukiety. Psycholożka daje się nabrać.
Kup jak najdroższą bo wtedy tusz będzie do niej tani.
Sprawdź sobie jakiej wielkości ma cardidge, jaka cena detaliczna takiego naboju i chyba to wszystko.
nie no, po co atrament? to mnóstwo kosztuje, najtansze i najlepsze są czarno białe laserówki, mało kosztują, szybko drukają i są ciche, np. mb2000 (urzadzenie wielofunkcyjne)
jak z kolei zdecydujesz się na drukarkę atramentową to będziesz mógł kupować tańsze zamienniki, a jełsi dużo drukujesz to będzie Ci to potrzebne bo zamienniki zazwyczaj są o połowę tańsze od oryginałów.
Najlepszą drukarką jaką do tej pory posiadałem była HP LaserJet 1018. Był to naprawdę dobry sprzęt. W wielu firmach działa do dziś. Nie do zajechania. Następcą tego modelu jest np HP LaserJet P1102 - cena śmiesznie niska: http://www.skapiec.pl/site/cat/6/comp/957816
Tanie są również materiały eksploatacyjne.
zakup drukarki to jeden koszt a drugi koszt to koszty eksploatacji takeigo sprzętu. Zakup drukarki to jednorazowy wydatek a tusz ebędizemy kupowac co jakiś czas więc tutaj warto pomyślec o tym jak tanio drukowąc, a Ty kajametrowska z jakich zamienników korzystasz i ile za nie płacisz?
to fakt, przy wyborze drukarki warto zwracać uwagę czy będizemy mogli do niej dostać zamienniki bo nie do każdej dostaniemy a uwierzcie że będzie bolało jak sie okarzę że zamienniki nie nadają sie do naszej drukarki wiec sprawdźcie to zanim kupicie drukarkę.
tak właśnie raz kupiliśmy, padła nam drukarka i trzeba było szybko zdecydować się na nową. Po zakupie okazało się że nie ma do niej zamienników, na szczeście po 2ch miesiącach actis wypuścił do tego modelu tusze, to była dużaa ulga
A ja mam drukarkę z HP ze skanerem i jestem bardzo z niej zadowolona. Tylko nie wiem jak z zamiennikami, bo nigdy się nie orientowałam. Ja kupuję oryginalne, bo uważam ze są nie drogie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum