No dobra, chciałem wypozycjonować jedną z moich stron. Na Allegro jest pełno ogłoszeń w różnych cenach, niektóre po 30zł, niektóre po 200 na rok. Czym różnią się te typy pozycjonowania? Czemu niektóre są na rok, niektóre niby na zawsze. Na co zwrócić uwagę wybierając ofertę pozycjonera? Tylko nie piszcie mi, że samemu bo frazy konkurencyjne:)
Przede wszystkim pozycjonowanie sprowadza się do tego, by pisać na swojej stronie unikatowe artykuły. Jeżeli artykuły na dwóch stronach się dublują, to strona na której artykuł został napisany jako drugi, zostanie wyrzucona z katalogu google (zbanowana za powielanie artykułu o podobnej treści).
Dobrze więc pamiętać, że gdy kopiujesz, to żeby Cię nie wysiudali.
Ostatnio jest taka głośna sprawa z Googlami, że wywalili porównywarki cen, gdyż stosowały bardzo agresywne metody pozycjonowania.
Ja powiem szczerze, że z punktu widzenia webmastera, coś takiego się nie opłaca. Warto lepiej poczytać trochę i promować samemu, wyniki będą zadowalające. Chodzi przede wszystkim o to, że strona musi być odpowiednio stara. Im starsza, tym wyżej w googlach. Oczywiście nie tylko wiek ma znaczenie, bo jeżeli nie jest dość często rejestrowana zmiana na takiej stronie, to też trochę lipa.
No i przede wszystkim cierpliwość. Na mojego bloga ostatnio jednego dnia było nawet 100 wejść.
_________________ "Celuj w księżyc, nawet jeżeli chybisz, wylądujesz pośród gwiazd"
Wysłany: 2012-02-05, 20:16
Polecający: Wujek Google
Google bardzo krytycznie podchodzi do pozycjonowania. Ostatnio dali 3miesięcznego "bana" na wyświetlanie w wynikach... ich własnej przeglądarki. Właśnie dlatego, że złamała ich własne zasady obowiązujące w pozycjonowaniu.
Na bloggerze masz to pod każdą notatką. Ponadto jest też możliwość zbierania google +1 przez stronę. Wchodzisz, czytasz kawał, odlicza Ci te 8-10 sekund i zbierasz punkty, które przeznaczyć możesz na plusiki.
Poza tym dziś wrzucałem też adres mojego bloga na toplisty. Zawsze to może ktoś z tej toplisty wlezie... ^^ Myślę, że im większy ruch na stronie, więcej odwiedzin, tym lepiej.
Warto także mieć na uwadze fakt, że im częściej na stronie rejestrowane są zmiany przez bota googli, tym lepiej. Nie mniej jednak bot googli siedzi na stronie codziennie o określonych porach, nie non stop. Więc z punktu widzenia bota ciągle coś się musi zmieniać, by było dobrze.
_________________ "Celuj w księżyc, nawet jeżeli chybisz, wylądujesz pośród gwiazd"
Chyba żeby dobrze wypozycjonować firme trzeba zatrudnić do tego kogoś kto sie na tym naprawdę zna. Ja swojego czasu sporo dobrego słyszałam o firmie Ditum , tutaj masz na nich namiary http://www-pozycjonowanie.eu/pozycjonowanie.html , bo jak będziesz próbować samemu to możesz sobie tylko zaszkodzić.
Jak chcesz mieć skutecznie wypozycjonowaną stronę to nie szukaj ogłoszeń na allegro tylko zgłoś sie do jakiejś konkretnej firmy która się tym zajmuje. Mozesz popatrzeć np na ofertę tej http://seofabryka.pl/. Z tego co widziałem u nich na stronie, to nie są aż tak drodzy a przynajmniej skuteczni.
Takimi sprawami powinna zajmować się profesjonalna firma, która zapewni wsparcie pozycjonowania stron na najwyższym poziomie. Lepiej nie wybierać przypadkowej firmy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum