Wysłany: 2011-05-13, 13:18 Jakie znacie sposoby na stres?
Jakie macie sposoby na zwalczanie stresu? Moim ulubionym poza medytacja jest porządne wybieganie się, takie po którym nie mam siły chodzić. Wtedy wszystkie problemy przestają mieć znaczenie
Ja jeśli jestem zestresowany to idę na treningi do znajomych, bo muszę się na czym wyżyć. Po takim 3 godzinnym bieganiu nonstop za piłką cały stres przechodzi i czuję się jak nowo narodzony. Ewentualnie jak mam więcej czasu jeżdżę na wieś do rodziców i tam zawsze jakaś ciężka praca się znajdzie.
ja jak się postresuję to kładę się wpoprzek łózka, słuchawki na uszy, nogi na parapet. i sobie odpływam i stopniowo się wyciszam i uspokajam przy dźwiękach ulubionych. ot.
długa kąpiel pachnąca pomarańczami też jest okej.
albo herbata. herbata jest lekarstwem na wszystko.
_________________ niezależność, radość życia, brak obsesji
No to ja teraz przegnę pałę i powiem - literatura. Nic mnie tak w stresie nie zagrzewa do boju jak Zbigniew zwany Herbertem, nic mnie tak nie uspokaja jak choćby Myśliwski czy Bukowski.
Funkcja magiczna literatury, moi państwo. Brzmi słabo, ale działa.
_________________ "Żebym ja potrafił mówić tak, jak myślę." (D.D.)
Zależy jakiego rodzaju stres mnie dotyka. Najczęściej staram się zwalczać go samotnością, przymknięciem oczu przy ciszy albo delikatnej muzyce, przemyśleniem wszystkiego od początku do samego końca lub wręcz przeciwnie - zamknięciem się na wszystkie możliwe myśli. Reaguję różnie. Czasem uciekam w świat książek czy filmu, by na chwilę wyrwać się ze swojej rzeczywistości. A gdy zdarza mi się akurat przeczytać wiersz lub usłyszeć piosenkę, która w jakiś sposób pasuje i nawiązuje do mojej sytuacji - jest mi jakoś... Lżej. Dobrze działa na mnie też wyjście na most - spacer nad płynącą rzeką, która poznała już chyba większość przyczyn moich smutków.
_________________ Dopiero po stworzeniu świata powstało mnóstwo niestworzonych rzeczy.
Lubisz strzelanki? W takim razie zerknij sobie na stronę: http://www.valhalla.pl/gr...ria/strzelanki/ - jest tutaj wykaz gier tego typu. Niezła jest Nemexia. Nie wymaga praktycznie żadnej karty graficznej.
Mocnego komputera nie musisz mieć jeśli chcesz pograć sobie w World of Tanks.Kierujesz tam swoim własnym czołgiem.Rozwijasz go..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum