1. Czy zgadzasz się ze stwierdzeniem Natalii Kukulskiej "im więcej Ciebie tym mniej"? Odpowiedź uzasadnij
2. Dlaczego w języku polskim zauważa się generalną tendencję do wyrównywania paradygmatu akcentuacyjnego na rzecz paroksytonezy?
3. Jak silna jest silnia?
4. Jeśli "!" oznacza silnię, to co oznacza "#"?
5. Im szybciej człowiek jedzie autem bez dachu tym chłodniej mu jest, jak sądzisz, z jaką prędkością trzeba się poruszać, by zamarznąć?
6. Kiedy nowa notka na blogu?
7. Ulubione miejsce przypadkowych spotkań w Poznaniu (i nie tylko)?
8. Gdzie jesteś, jak Cię nie ma?
9. Jeśli nie Oxford, to co?
10. Gdzie i z kim chciałbyś własnie teraz zrobić coś bardzo ważnego/przyjemnego/trudnego/nieodpowiedzialnego/nielegalnego?
_________________ Dum spiro, spero.
"It seems that once you get laid, your life basically turns to shit."
1. Czy zgadzasz się ze stwierdzeniem Natalii Kukulskiej "im więcej Ciebie tym mniej"? Odpowiedź uzasadnij
Tak, chociaż dopiero ostatnio mogę się z tym zgodzić. Wszystko rozbija się o wizję filozoficzną Erosa, w którym im większe nihil tym bardziej chce się ją wypełnić. Skoro tak, to można i na odwrotu, im więcej więcej kogoś tym tak naprawdę mniej go.
Cytat:
2. Dlaczego w języku polskim zauważa się generalną tendencję do wyrównywania paradygmatu akcentuacyjnego na rzecz paroksytonezy?
Trudno nie zauważyć czegoś co jest ;]
Sol napisał/a:
3. Jak silna jest silnia?
gdzieś między Pudzianem a Czakiem
Sol napisał/a:
4. Jeśli "!" oznacza silnię, to co oznacza "#"?
niewolę
Sol napisał/a:
5. Im szybciej człowiek jedzie autem bez dachu tym chłodniej mu jest, jak sądzisz, z jaką prędkością trzeba się poruszać, by zamarznąć?
sądzę, że się w ogóle nie da, bo w końcu w pewnym momencie zaczniemy odczuwać tarcie między nami a powietrzem, co spowoduje rozgrzanie
Sol napisał/a:
6. Kiedy nowa notka na blogu?
ostatnio wrzuciłem 5 dni temu, nie oczekuj ode mnie cudów podczas sesji
Sol napisał/a:
7. Ulubione miejsce przypadkowych spotkań w Poznaniu (i nie tylko)?
Tesco!
Sol napisał/a:
8. Gdzie jesteś, jak Cię nie ma?
W niebycie
Sol napisał/a:
9. Jeśli nie Oxford, to co?
UAM!!
Sol napisał/a:
10. Gdzie i z kim chciałbyś własnie teraz zrobić coś bardzo ważnego/przyjemnego/trudnego/nieodpowiedzialnego/nielegalnego?
Nie powiem :p
[ Dodano: 2009-06-05, 18:46 ]
siedmiu W napisał/a:
1. Czy ten durny moim zdaniem temat jest dla Ciebie fajny?
1. Czy uważasz, że głupotą jest kupienie sobie płyty winylowej, gdy nie ma się odpowiedniego sprzętu, na którym ową płytę można by było odpalić? ;> Odp. uzasadnij.
2. Dlaczego w poznańskim Chełmie ciągle pada, jest błoto i nie zapowiada się na poprawę?
3. Dlaczego nie umiesz robić zakupów, tylko wrzucasz do wózka, co popadnie? ;>
4. Kiedy będziesz robić zakupy w Tesco?
5. Jak zapowiada się u Ciebie sesja?
6. Jak nauka niemieckiego Ci idzie? ;>
7. Co sądzisz o językowym obrazie świata?
8. Kiedy mi zrobisz kotleciki z selera? ;>
9. Wiesz, kiedy pisać "naraz", a kiedy "na raz"? ;> Jesteś pewien swojej odpowiedzi?
10. Znasz jakiś ciekawy palindrom? Jeśli tak to podziel się nim ;]
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
1. Czy uważasz, że głupotą jest kupienie sobie płyty winylowej, gdy nie ma się odpowiedniego sprzętu, na którym ową płytę można by było odpalić? ;> Odp. uzasadnij.
Oczywiście, że nie! Zawsze sprzęt można potem zakupić, a z kolekcjonerskimi wydaniami płyt winylowych może nie być tak łatwo.
Colorblind napisał/a:
2. Dlaczego w poznańskim Chełmie ciągle pada, jest błoto i nie zapowiada się na poprawę?
Bo jest sucho, czysto.
Colorblind napisał/a:
3. Dlaczego nie umiesz robić zakupów, tylko wrzucasz do wózka, co popadnie? ;>
Nieprawda! Ja mam listę zakupów w głowie, o co nie jest trudno gdy brakuje wszystkiego
Colorblind napisał/a:
4. Kiedy będziesz robić zakupy w Tesco?
Jak znowu będę miał pustkę ;]
Colorblind napisał/a:
5. Jak zapowiada się u Ciebie sesja?
Właśnie zamiast się uczyć do egzaminu to odpowiadam na Twoje pytania :p zgadnij co to wróży
Colorblind napisał/a:
6. Jak nauka niemieckiego Ci idzie? ;>
Mam nadzieję, że już w ogóle. Dzisiaj miałem zaliczenie i liczę na jakąś pozytywną ocenę, nawet 3,5
Colorblind napisał/a:
7. Co sądzisz o językowym obrazie świata?
Nie ma czegoś takiego jak językowy obraz świata, to ściema wymyślona przez jakichś nowobogackich świrów z Pcimia
Colorblind napisał/a:
8. Kiedy mi zrobisz kotleciki z selera? ;>
Może po sesji ;P
Colorblind napisał/a:
9. Wiesz, kiedy pisać "naraz", a kiedy "na raz"? ;> Jesteś pewien swojej odpowiedzi?
Na raz, na dwa, świat za uszy dziś złap. Chyba wiem
Colorblind napisał/a:
10. Znasz jakiś ciekawy palindrom? Jeśli tak to podziel się nim ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum