Wysłany: 2012-07-26, 00:01 O co chodzi w rozgrywkach NBA ?
Witam
Od jakiegoś czasu zacząłem interesować się koszykówką i pierwsze co mi przyszło do głowy to NBA tak więc zacząłem patrzeć kiedy jest to w tv o co w tym chodzi i wgl.
Nie rozumiem rozgrywek NBA, szukałem w google, czytałem na wiki ale prosiłbym aby ktoś kto się na tym zna rozjaśnił mi o co w tym chodzi
NBA, jeśli chodzi o zasady gry różni się mnóstwem rzeczy od normalnej koszykówki. Jednak w dalszym ciągu pozostaje koszykówką, główne zasady są identyczne i cel ten sam. Nie rozumiem więc o co ci dokładnie chodzi. Sprecyzuj pytanie. Chodzi ci o zasady gry? Co to w ogóle jest koszykówka? Dlaczego większość graczy jest czarnoskórych? Dlaczego 10 facetów biega raz w jedną raz w drugą i rzuca piłką do obręczy?
_________________ „Wiem tylko, że choć wszyscy mają swoje braki, nic im nie sprawia takiej frajdy, jak wyśmiewanie i poniżanie innych."
W NBA masz dwie Konferencje: Wschodnią i Zachodnią, które są podzielone na 3 dywizje każda. Konferencje są to tak jakby ligi, z osobnymi tabelami. W sezonie zasadniczym rozgrywane jest ileśtam meczy pomiędzy drużynami z własnej dywizji, własnej konferencji (spoza własnej dywizji) oraz z drużynami z drugiej konferencji. Kończy się sezon zasadniczy i bodajże po 8 najlepszych drużyn z obu konferencji bierze udział w play-offach.
_________________ „Wiem tylko, że choć wszyscy mają swoje braki, nic im nie sprawia takiej frajdy, jak wyśmiewanie i poniżanie innych."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum