• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Oferty Pracy • Korepetycje • Przyjaciele • Chwilówki Forum
• Rejestracja • Zaloguj • Album


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2009-02-11, 23:05
Autor Wiadomość

     Skate125  


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 3

Wysłany: 2009-02-11, 21:09   Problem z Kompem

Witam
Ostatnio zakupiłem komputer(wszystkie podzespoły i obudowę ) którego składam od podstaw! Mam już pewne doświadczenie w komputerach ponieważ służyłem już 5 komputerów od podstaw dla znajomych ponieważ oni nie mieli o tym zielonego pojęcia,ale do rzeczy złożyłem komputer wszystko jest na swoim miejscu podłączam go do zasilania i nic się nie dzieje komputer nie odpala nawet zasilacz nie wiem co jest tego przyczyną :kwasny: bardzo proszę o pomoc .
Z GÓRY DZIĘKUJE!! :)
 
 

     kanarinho  



Tytuł: PENETRATOR
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 4807
Skąd: Dębno

Wysłany: 2009-02-11, 21:14   
   Polecający: Paulinaaa


a przyciski(start, reset) są podłączone? Przyczyną też może być wada zasilacza, albo złe podłączenie.
_________________
I tak nikt tego nie czyta.
 
 
 

     Skate125  


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 3

Wysłany: 2009-02-11, 21:23   

tak podłaczyłem tylko nie jestem pewien czy dobrze
a zasilacz na 100% sprawny bo sprawdzałem u kolegi
 
 

     kanarinho  



Tytuł: PENETRATOR
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 4807
Skąd: Dębno

Wysłany: 2009-02-11, 21:26   
   Polecający: Paulinaaa


Skate125 napisał/a:
tak podłaczyłem tylko nie jestem pewien czy dobrze
czyli na 100% źle podłączyłeś. Musisz poszukać schematu podłączenia gdzieś w necie. Znając zycie jeśli dobrze pokombinujesz to uda Ci sie sprawnie poprzestawiać te kable.
_________________
I tak nikt tego nie czyta.
 
 
 

     Skate125  


Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 3

Wysłany: 2009-02-11, 22:44   

Podłączyłem jak trzeba zgodnie z internetem i dalej nic
 
 

     kanarinho  



Tytuł: PENETRATOR
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 4807
Skąd: Dębno

Wysłany: 2009-02-11, 22:58   
   Polecający: Paulinaaa


Skate125 napisał/a:
Podłączyłem jak trzeba zgodnie z internetem i dalej nic
a włozyłeś wtyczke do gniazdka?;p Może jakieś zworki są poprzestawiane, albo łącze ATA jest niedokładnie wsadzone.
_________________
I tak nikt tego nie czyta.
 
 
 

     msg  



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 147
Skąd: Naked City

Wysłany: 2009-04-12, 14:25   

Niedokładny styk w złączu zasilającym płyty głównej, brak styku CPU, spaliłeś jakiś delikatny element swoim ładunkiem (byłeś naelektryzowany). Przyczyn może być wiele, najlepiej znajdź działającego kompa i podmień płytę główną, żeby ją wykluczyć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Reklama:
Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Pomagamy:
pajacyk

Sitemap:
tematy i użytkownicy