Jako, że fascynuje mnie ostatnio muzyka słowacka, mogę polecić bardzo miłe dla ucha, słowackie właśnie kapele, takie jak: Reku synku, So Sad Butterfly, Polemic, Morta Shuppoplex, The Kľemones, Ska 2 tonics, Ska 3 X, Vec verejná i Editor.
Ciekawe, nieco egzotyczne brzmienie (to wszak orkiestra) ma też wymieniona już przez bro Tokyo Ska Paradise Orchestra.
No bardzo mi się podoba Ska a szczególnie Tokyo Ska Paradise Orchestra.(są po prostu genialni) Podwórkowi chuligani (podobnie jak ich poprzednik), Skamparas jeszcze jest w porządku. Ale nie przepadam za Vespą chociaż są z tego samego miasta co ja
Prague Ska Conspiracy <- czeski zespół ska, który mnie urzekł. Grają wyjątkowo radośnie, duży atut to fantastyczny damski wokal, chociaż trochę szkoda, że nie śpiewa po czesku, a po angielsku ;]
Z ostatnich zachwyceń: Skambomambo - nasze, polskie, rodzime, szczecińskie ska, choć śpiewane po angielsku (całkiem niezłą angielszczyzną, z interesującymi wstawkami po polsku). Radosne, żwawe, skoczne, czyli takie, jakie być powinno. O!
yeap; dodałabym do tego płytkę Ziggie Piggie, która może nie aż tak rewelacyjna jak przytoczony wyżej zespół czy Vespa, ale ogólnie in plus
no i zagranicznych ostatnio co mi podeszło to japońskie The Silver Sonics - tradycjne, dobre ska. Okazuje się, że mają coś jeszcze oprócz Toky Ska Paradise Orchestra czy The Dreamlets
Ska na wszystko jest lekarstwem,
Ska gdy kiepski humor masz,
Ska gdy łysa twoja glaca,
Ska też dobre jest na kaca
... i wszystko jasne
_________________ Jeśli ktoś mówi Ci że ganja to twój wróg - to ją spał,
Jeśli ktoś mówi Ci że ganja twoim wrogiem - rozpał ogień,
jeśli boisz się, że będziesz miał kłopoty - spal do wody !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum