no dokładnie. najpierw trzeba się zastanowić, jakie się ma potrzeby i oczekiwania wobec nowego sprzętu a potem po prostu pójść do sklepu i wybrać odpowiedni. ja sobie nie wyobrażam lodówki bez no frosta i osobnej zamrażarki
Jedyny plus jest taki, że ceny są zróżnicowane i każdy coś dla siebie prędzej czy później znajdzie. Czasami warto poczekać i dołożyć na wyższy model, a czasami opłaca się wziąć na raty.
ostatnio stanęłam przed zakupem nowej lodówki - to jakiś koszmar!!! jest tyle modeli na rynku, że trudno się na cokolwiek zdecydować. Na szczęść trafiłam na dobrego fachowca w sklepie, który mi naprawdę pomógł... ostatecznie i tak u nich nie kupiłam, bo w internecie znalazłam tańszą ofertę, ale pomoc osoby, która się na tym zna - była bezcenna
no na bank, jeszcze czego. brać kredyt na lodówkę. ostro by mnie musiało pogrzać..
Ja żyję w kraju, w którym nie każdego stać na zakup za gotówkę nowej lodówki czy pralki, więc ludzie korzystają z czegoś takiego jak zakup na raty i nie uważam tego za "pogrzany" pomysł.
żyjemy w tym samym kraju, w którym mało kogo stać na cokolwiek ; } niemniej ja na kredyt to mogę wziąć komputer albo mieszkanie, a nie nową lodówkę. jak dla mnie to rzeczy typu lodówka są naprawdę nisko na liście rzeczy, które absolutnie muszę mieć. bez lodówki w ogóle kiedyś parę miesięcy funkcjonowałam i było to lepsze niż np. funkcjonowanie bez ciepłej wody (co też już przechodziłam z powodu awarii junkersa).
_________________ niezależność, radość życia, brak obsesji
a ktoś może mi jasno i rzeczowo wyjaśnić o co chodzi z funkcją "no frost" w lodówkach? Sporo o tym słychać, ale co to tak naprawdę jest - to nie wiem ... warto w to inwestować czy lepiej kupić tradycyjną???
No Frost polega na intensywnym krążeniu zimnego powietrza, za pomocą którego wilgoć jest usuwana z zamrażalnika, co zapobiega osadzaniu się szronu na przechowywanych produktach oraz lodu we wnętrzu urządzenia. Tyle.
Nie każdemu za gotówkę udaje się kupić, ale jest wiele możliwości i rozwiązań. Osobiście nie mam nic przeciwko ratom bo dzięki temu mogę kupić kilka sprzętów dobrej jakości na raz.
Do każdego urządzenia kupowanego do swojego mieszkania trzeba mieć szczęście. Lodówka lodówce nie jest równa. Ja mam np lodówkź Amica i odpukać jestem z niej zadowolona, mam ją już kilka lat. A moja sąsiadka kupiła taką samą i wysiadła jej po miesiącu. Nie ma reguły na to,która lepsza, dobra będzie taka jeśli na dobrą trafimy. Elektryk,który przyszedł właśnie do siąsiadki naprawiać lodówkę, stwierdził, że długo nie pochodzi, bo w sklepie bywają czasami takie, które mają być jak najszybciej sprzedane, bez względu na to czy pochodzi klientowi trzy, czy pięc miesięcy. Interes ma kwitnąć. Pozdrawiam.
_________________ Warto trzymać się raz obranej drogi i ludzi, którym się zaufało.
Odpukać to i moja lodówka LG już prawie ro chodzi dobrze, nie spodziewałam się, że no frost to taka wygoda i te komory, który wydłużają świeżość warzyw i wędlin są rewelacyjne jak dla mnie.
Ja teraz też muszę kupić jakąś lodówkę, jak to jest z wysychaniem jedzenia w no-frostach? Faktycznie trzeba je przechowywać w zamkniętych pojemnikach by nie wyschło?
Pan w sklepie to na pewno doradzi, ale niekoniecznie najlepiej;).
Co do tego no-frosta jeszcze - mi zależy, by w całej lodówce była właściwa wilgotność - no bo nie chciałabym się martwić, że otwarty jogurt mi wyschnie, bo go postawiłam na złej półce.
Ja jestem świeżo po zakupie lodówki i wybór padł na model od Samsunga. Z zewnątrz prezentuje się doskonale, w kwestii praktycznej również nie mam jej nic do zarzucenia. Podczas researchu sporo czytałam w necie, na forach, a nawet w różnego rodzaju rankingach (pierwszy z brzegu tutaj, sporo ciekawych informacji: http://najlepsze-lodowki....ierpien-2013/). Po wyselekcjonowaniu grupy produktów, które pojawiały się w jak największej liczbie odpowiedzi, zestawien czy rankignów dowiadywałam się o nich jak najwięcej empirycznie. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum