• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Oferty Pracy • Korepetycje • Przyjaciele • Chwilówki Forum
• Rejestracja • Zaloguj • Album


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2009-12-27, 01:28
Autor Wiadomość

     dovee  



Dołączyła: 21 Kwi 2013
Posty: 97
Skąd: Krotoszyn

Wysłany: 2013-05-10, 23:18   

golgi napisał/a:
dovee napisał/a:
t;]
no czytam, czytam - dlatego te gotowce niespecjalnie.
A co do robienia dwóch rzeczy naraz - próbuję ale musicie wybaczyć bo jestem super-początkująca w kuchni, tak to jest jak mama zawsze w kuchni rządzi a potem nagle staje się we własnej i :/

tzw. "gotowce" mozna traktować jako baze do potrawy, dopiero ją urozmaicać przez dodanie składników jak np. mięsa, pieczarek lub wędzonego boczku


a masz jakieś sprawdzone, które możesz polecić - poszukam i wypróbuje :)
_________________
pogodę trzeba mieć w sobie :)
 
 

     Zośka22  



Dołączyła: 20 Maj 2012
Posty: 25
Skąd: warszawa

Wysłany: 2013-05-11, 12:49   

moja mama zawsze dodaje szpinak i no mięso lub łososia
_________________
Los Ami
 
 

     golgi  



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 255
Skąd: Wrocław

Wysłany: 2013-05-12, 12:55   

dovee napisał/a:

a masz jakieś sprawdzone, które możesz polecić - poszukam i wypróbuje :)

Sprawdzonych mam parę. z doświadczenia wiem, że pomidorowe sosy nie są w moim guście ale już serowo szpinakowe torebki wychodzą z reguły bardzo smacznie i o wiele taniej niż kupować 4 rodzaje sera na sos...
Niedawno jadłem takie torebki od lubelli już z makaronem i były całkiem niezłe.
_________________
ambitne kino nieambitne
 
 

     zaboleq  


Dołączyła: 01 Lis 2011
Posty: 223

Wysłany: 2013-05-13, 23:30   

dovee napisał/a:

no czytam, czytam - dlatego te gotowce niespecjalnie.
A co do robienia dwóch rzeczy naraz - próbuję ale musicie wybaczyć bo jestem super-początkująca w kuchni, tak to jest jak mama zawsze w kuchni rządzi a potem nagle staje się we własnej i :/

tzw. "gotowce" mozna traktować jako baze do potrawy, dopiero ją urozmaicać przez dodanie składników jak np. mięsa, pieczarek lub wędzonego boczku[/quote]

świeże warzywka to podstawa :) ja używam teraz tych lubella szybko z patelni, tam zawsze coś od siebie trzeba dodać.

[ Dodano: 2013-05-14, 00:32 ]
dovee napisał/a:


no czytam, czytam - dlatego te gotowce niespecjalnie.
A co do robienia dwóch rzeczy naraz - próbuję ale musicie wybaczyć bo jestem super-początkująca w kuchni, tak to jest jak mama zawsze w kuchni rządzi a potem nagle staje się we własnej i :/


poczytaj opakowania a znajdziesz takie bez glutaminianu sodu itd.
_________________
pajacyk.pl
 
 

     golgi  



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 255
Skąd: Wrocław

Wysłany: 2013-05-14, 12:28   

no to widzę, że prawie jakbysmy jedli razem... pewnie w pośpiechu.

Nie uwierzycie ale glutaminian sodu to tak naprawdę popularna przyprawa. za wschodzie dodaje sie do potraw zamiast soli bo o dziwo teoretycznie może być zdrowszy od soli i lepiej wyciąga aromat i smak z potrawy niż sól.
dziwne nie?
Mozna go kupić na kilogramy
_________________
ambitne kino nieambitne
 
 

     Zośka22  



Dołączyła: 20 Maj 2012
Posty: 25
Skąd: warszawa

Wysłany: 2013-05-14, 20:28   

Widziałam to danie z Lubelli a na ile porcji ona jest?
_________________
Los Ami
 
 

     frontman  


Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 47

Wysłany: 2013-05-18, 19:53   

Najszybciej to się robi zupkę chińską. Ale po paru dniach człowiek dochodzi do wniosku, że trzeba się nauczyć jednak gotować. A początki są trudne i przypalone wierzcie mi :)
_________________
blog ekologiczny
 
 

     Starrk  



Tytuł: \_(O_o)_/
Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 16281
Skąd: Shinbone Alley

Wysłany: 2013-05-18, 23:33   

Nie pamiętam bym na początku przypalił jakikolwiek posiłek.
_________________
OH, U FINKZ DARKNES IZ UR ALLY. U MERELY ADOPTD TEH DARK; I WUZ BORN IN IT, MOULDD BY IT. I DIDNT C TEH LIGHT TIL I WUZ ALREADY MAN, BY DEN IT WUZ NOTHIN 2 ME BUT BLINDIN!
 
 

     Martina  



Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*
Dołączyła: 11 Paź 2005
Posty: 15490
Skąd: Poznań

Wysłany: 2013-05-19, 12:42   

ja też nie. więc nie uwierzę, że początki są czy to trudne czy to przypalone. jedyne co w życiu mi się zdarzyło przypalić to mleko.

(i fasolka po bretońsku, ale to nie ja spaliłam tylko Starrk!)
_________________
niezależność, radość życia, brak obsesji

 
 
 

     zaboleq  


Dołączyła: 01 Lis 2011
Posty: 223

Wysłany: 2013-05-21, 13:17   

golgi napisał/a:
no to widzę, że prawie jakbysmy jedli razem... pewnie w pośpiechu.

Nie uwierzycie ale glutaminian sodu to tak naprawdę popularna przyprawa. za wschodzie dodaje sie do potraw zamiast soli bo o dziwo teoretycznie może być zdrowszy od soli i lepiej wyciąga aromat i smak z potrawy niż sól.
dziwne nie?
Mozna go kupić na kilogramy


tak zwana chińska witaminka.

[ Dodano: 2013-05-21, 14:20 ]
frontman napisał/a:
Najszybciej to się robi zupkę chińską. Ale po paru dniach człowiek dochodzi do wniosku, że trzeba się nauczyć jednak gotować. A początki są trudne i przypalone wierzcie mi :)


Umówmy się nie każdy ma talent i niektórzy gotować się nie nauczą :d
_________________
pajacyk.pl
 
 

     golgi  



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 255
Skąd: Wrocław

Wysłany: 2013-05-21, 19:57   

zaboleq napisał/a:

tak zwana chińska witaminka.


No i nie powiesz, że nie ma on sesnu. Ale jest też alergenem, może powodować uczulenia i to pokarmowe takie jak orzechy czyli poważne.
_________________
ambitne kino nieambitne
 
 

     zaboleq  


Dołączyła: 01 Lis 2011
Posty: 223

Wysłany: 2013-05-21, 22:24   

jak dla mnie mógłby w ogóle nie istnieć.
_________________
pajacyk.pl
 
 

     golgi  



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 255
Skąd: Wrocław

Wysłany: 2013-05-28, 21:37   

zaboleq napisał/a:
jak dla mnie mógłby w ogóle nie istnieć.

no w ziemi nie rośnie, więc potrzebny aż tak nie jest.
_________________
ambitne kino nieambitne
 
 

     krystianka  



Dołączyła: 11 Mar 2011
Posty: 55

Wysłany: 2013-06-23, 10:43   

Jak mam ochotę na coś dobrego na syzbko, to wyciągam steki wołowe BOS i griluję je na patelni, do tego suróweczka i pieczywko razowe :) Ogólnie bez mięsa ani rusz! A że te konkretne steki są bez chemii to tym bradziej rozpusta jest większa :)
 
 

     groteska 


Dołączył: 17 Gru 2013
Posty: 335

Wysłany: 2015-03-31, 16:44   

Krokiety z paczki :3
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Reklama:
Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Pomagamy:
pajacyk

Sitemap:
tematy i użytkownicy