• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Oferty Pracy • Korepetycje • Przyjaciele • Chwilówki Forum
• Rejestracja • Zaloguj • Album


Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

     Colorblind  



Tytuł: zielona maupa
Dołączyła: 20 Cze 2007
Posty: 8036
Skąd: Bimini iiii Finimini

Wysłany: 2010-03-14, 19:44   

kanarinho napisał/a:
ale z tą rybą to może być ciekawa kombinacja, zwłaszcza, ze lubię ryby;p
też mi się wydaje, że taka pizza może być smaczna, szkoda, że nigdzie nie widziałam takiej propozycji ; )

A tak z ciekawości, jadł ktoś pizzę na cieście twarogowym? Ciekawi mnie smak takowego ciasta, pizzy, bo nie wiem, czy zrobić.
_________________
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"

"Doskonale. Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny."

bo w życiu ważne jest poczucie koloru
 
 

     Martina  



Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*
Dołączyła: 11 Paź 2005
Posty: 15490
Skąd: Poznań

Wysłany: 2010-03-14, 20:03   

pizza najlepsza domowa, ale równie dobrze sprawdza się kupowana w Biedronce taka pakowana po dwie sztuki - mrożony podkład z samymi pieczrkami, jakąśtam pseudopapryką i odrobiną sera - podrasowana wedle uznania. na taki gotowy mrożony podkład nakłaść boczku wędzonego, kukurydzy, ananasa, ogórków konserwowych i mnóstwo sera, do piekarnika na 15 minut i voila!

nie znoszę groszku w pizzy. reszta warzyw może być chyba. pizzy z jajkiem, owocami morza, mięsem mielonym - nie chcę nawet próbować. to mnie odrzuca, błe.
_________________
niezależność, radość życia, brak obsesji

 
 
 

     matra  



Tytuł: Buka zimna suka
Dołączyła: 15 Sty 2010
Posty: 1042
Skąd: Dolina Muminków

Wysłany: 2010-03-14, 20:13   

Colorblind napisał/a:
też mi się wydaje, że taka pizza może być smaczna, szkoda, że nigdzie nie widziałam takiej propozycji ; )

A anchois? To dość popularny dodatek do pizzy przecież. No tylko, że nie każdy lubi. Podobnie tuńczyk jest dość często.
Martina napisał/a:
nie znoszę groszku w pizzy

oooo to to ja też, ale akurat groszku to ja nigdzie nie znoszę.
_________________
ocal życie - adoptuj!

m. gallery
 
 
 

     kanarinho  



Tytuł: PENETRATOR
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 4807
Skąd: Dębno

Wysłany: 2010-03-14, 20:20   
   Polecający: Paulinaaa


matra napisał/a:
A anchois? To dość popularny dodatek do pizzy przecież.
to to takie różowawe i słone jak diabli?

Groszek w pizzy jest całkiem dobry, ale do niego trzeba dobrać odpowiednie dodatki.
Colorblind napisał/a:
A tak z ciekawości, jadł ktoś pizzę na cieście twarogowym? Ciekawi mnie smak takowego ciasta, pizzy, bo nie wiem, czy zrobić.
Nigdy o tym nie słyszałem i jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić.
_________________
I tak nikt tego nie czyta.
 
 
 

     matra  



Tytuł: Buka zimna suka
Dołączyła: 15 Sty 2010
Posty: 1042
Skąd: Dolina Muminków

Wysłany: 2010-03-14, 20:26   

kanarinho napisał/a:
to to takie różowawe i słone jak diabli?

ja wiem, czy różowawe.. ile bym tego nie zjadła, to zawsze brązowe było ^-^ no a słone owszem, ale w taki zjadliwy sposób, nie jak paskudne amerykańskie frytki z mak syfu.
_________________
ocal życie - adoptuj!

m. gallery
 
 
 

     Colorblind  



Tytuł: zielona maupa
Dołączyła: 20 Cze 2007
Posty: 8036
Skąd: Bimini iiii Finimini

Wysłany: 2010-03-14, 20:31   

kanarinho napisał/a:
to to takie różowawe i słone jak diabli?
to takie sardynkowate ;p
kanarinho napisał/a:
Nigdy o tym nie słyszałem i jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić.
no właśnie korci mnie, by coś takiego zrobić, ale mam obawy, że to nie będzie smaczne i zjadliwe
_________________
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"

"Doskonale. Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny."

bo w życiu ważne jest poczucie koloru
 
 

     Greggy  



Zaproszone osoby: 3
Dołączył: 19 Wrz 2006
Posty: 2745

Wysłany: 2010-03-14, 20:58   

Ja oczywiście pizzę jeść lubię, aczkolwiek nie wyobrażam sobie dodawania do niej kukurydzy ( co to w ogóle za pomysł, kukurydza w pizzy, haha, wolne żarty) oraz grzybów, które są dla mnie obrzydliwe w smaku. Generalnie jestem zwolennikiem zasady, że im pizza ostrzejsza, tym lepsza, im bardziej morda po zeżarciu piecze, tym lepiej
Ostatnio zmieniony przez Greggy 2010-03-14, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 

     kanarinho  



Tytuł: PENETRATOR
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 4807
Skąd: Dębno

Wysłany: 2010-03-14, 21:18   
   Polecający: Paulinaaa


Cytat:
ja wiem, czy różowawe.. ile bym tego nie zjadła, to zawsze brązowe było
no wiem jakie, takie brązowawo-różowe^^'
Cytat:
no właśnie korci mnie, by coś takiego zrobić, ale mam obawy, że to nie będzie smaczne i zjadliwe
Nie rób tego, czytałem na pewnym forum gastronomicznym, ze jest to strasznie nie dobre, jeśli nam sie otrujesz to zapanuje anarchia.
Greggy napisał/a:
Generalnie jestem zwolennikiem zasady, że im pizza ostrzejsza, tym lepsza, im bardziej morda po zeżarciu piecze, tym lepiej
Bez przesady z tą ostrością, pizza powinna być idealnie doprawiona różnymi ziołami.
_________________
I tak nikt tego nie czyta.
 
 
 

     Martina  



Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*
Dołączyła: 11 Paź 2005
Posty: 15490
Skąd: Poznań

Wysłany: 2010-03-14, 21:41   

pizza bez kukurydzy nie ma u mnie racji bytu.

jadłam ostatnio pizzę z sosem śmietanowym zamiast pomidorowego. całkiem, całkiem, muszę rzec.
_________________
niezależność, radość życia, brak obsesji

 
 
 

     Starrk  



Tytuł: \_(O_o)_/
Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 16281
Skąd: Shinbone Alley

Wysłany: 2010-03-14, 23:48   

Martina napisał/a:
jadłam ostatnio pizzę z sosem śmietanowym zamiast pomidorowego


To jeszcze można pizzą nazwać? Imo pizza powinna mieć sos pomidorowy...
A co do wszelkich ryb i KUKURYDZY na pizzy to jestem na nie. Tak wogle to nie znoszę kukurydzy.
_________________
OH, U FINKZ DARKNES IZ UR ALLY. U MERELY ADOPTD TEH DARK; I WUZ BORN IN IT, MOULDD BY IT. I DIDNT C TEH LIGHT TIL I WUZ ALREADY MAN, BY DEN IT WUZ NOTHIN 2 ME BUT BLINDIN!
Ostatnio zmieniony przez Starrk 2010-03-14, 23:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 

     Colorblind  



Tytuł: zielona maupa
Dołączyła: 20 Cze 2007
Posty: 8036
Skąd: Bimini iiii Finimini

Wysłany: 2010-03-15, 01:22   

Martina napisał/a:
pizza bez kukurydzy nie ma u mnie racji bytu.
ja też lubię kukurydzę na pizzy. Bardzo, bardzo.
Martina napisał/a:
jadłam ostatnio pizzę z sosem śmietanowym
mogłabyś coś więcej o tym sosie napisać? Zaintrygowało mnie to i muszę przyznać, że chciałabym nawet takiego sosu spróbować ; )
_________________
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"

"Doskonale. Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny."

bo w życiu ważne jest poczucie koloru
 
 

     Martina  



Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*
Dołączyła: 11 Paź 2005
Posty: 15490
Skąd: Poznań

Wysłany: 2010-03-15, 08:53   

normalnie w ofercie pizzerii było ponad 30 pizz na sosie pomidorowym i na końcu jakieś 10 na sosie śmietanowym. jako, że moja znajoma pracuje w tej pizzerii, wiem, że robią go ze śmietany, czosnku i pieprzu - tak jak pomidorowy z pomidorów z puszki i oregano. i smarują ciasto tą śmietaną zamiast pomidorami i na to kładą resztę składników. pizza jest pyszna i jestem zwolenniczką tego, naprawdę. pizza NIE musi być wysmarowana na spodzie koncentratem pomidorowym żeby była dobra.


ostatnio znowu miałam okazję skosztować pizzę z brokułami i serem camembert. oprócz tego na pizzy był tylko normany ser i oczywiście sos (tym razem pomidorowy). i w całej tej swojej prostocie była przepyszna.



+sos czosnkowy do pizzy, praktycznie zawsze. do tego nadaje się bardziej niż keczup, zdecydowanie.
_________________
niezależność, radość życia, brak obsesji

 
 
 

     kanarinho  



Tytuł: PENETRATOR
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 4807
Skąd: Dębno

Wysłany: 2010-03-15, 16:31   
   Polecający: Paulinaaa


Martina napisał/a:
+sos czosnkowy do pizzy, praktycznie zawsze. do tego nadaje się bardziej niż keczup, zdecydowanie.
Dokładnie, jest też taki sos paprykowo-pomidorowy, średnio ostry, ale idealnie nadaje sie do pizzy
Martina napisał/a:
jadłam ostatnio pizzę z sosem śmietanowym zamiast pomidorowego. całkiem, całkiem, muszę rzec.
weź zamów taką pizze i wyślij mi kawałek, bo u nas nie widziałem takiego cuda;p
_________________
I tak nikt tego nie czyta.
 
 
 

     matra  



Tytuł: Buka zimna suka
Dołączyła: 15 Sty 2010
Posty: 1042
Skąd: Dolina Muminków

Wysłany: 2010-03-16, 10:14   


Nasz wczorajszy obiad tak przy okazji (-% Zrobiliśmy sobie dzień syfu - na obiad pizza n cieście francuskim - ser żółty/parmezan/feta/kukurydza/szynka/pomidory koktajlowe
A na wieczór zamówiliśmy sobie pizzę z anchois i oliwkami *-* Anchois są zdecydowanie bardziej brązowe niż różowe [;

EDIT: To na pizzy to kiełki słonecznika w sosie tatarskim.
_________________
ocal życie - adoptuj!

m. gallery
Ostatnio zmieniony przez matra 2010-03-16, 10:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 

     kanarinho  



Tytuł: PENETRATOR
Dołączył: 24 Cze 2008
Posty: 4807
Skąd: Dębno

Wysłany: 2010-03-16, 20:54   
   Polecający: Paulinaaa


Cytat:
kanarinho, przyjeżdżaj na śląsk i idziemy na pizzę : D
normalnie, ze przyjade, ale dopiero po hardzie jaki mi funduje teraz szkoła.


matra, smakowicie to wygląda, tylko te kiełki mi wadzą. Dodałaś jakieś specjalne przyprawy?
matra napisał/a:
Anchois są zdecydowanie bardziej brązowe niż różowe [;
no dobra, wiadomo o co chodzi;p
_________________
I tak nikt tego nie czyta.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Reklama:
Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Pomagamy:
pajacyk

Sitemap:
tematy i użytkownicy