• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Oferty Pracy • Korepetycje • Przyjaciele • Chwilówki Forum
• Rejestracja • Zaloguj • Album


Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

     Serij 



Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 80

Wysłany: 2010-05-20, 21:32   potrawy z parowkami ;)

znacie jakies dania w ktorych stosujemy parowki? ;) Tu mozemy wymieniac sie przepisami ;P
jajecznica na parowkach:
5 jajek
olej
2 parowki
pomidor
sol,pieprz, przyprawy

Na patelni z olejem smazymy jajka, nastepnie dodajemy do nich skrojone parowki i smazymy. Nastepnie wkrajamy pomidory-wszystko razem mieszmay i jeszcze chwilke podsamzamy. W miedzyczasie mozemy dodac sol, pieprz i inne przyprawy (wedlug gustu)
Smaczego ;D
 
 

     matra  



Tytuł: Buka zimna suka
Dołączyła: 15 Sty 2010
Posty: 1042
Skąd: Dolina Muminków

Wysłany: 2010-05-20, 21:58   

Kabanosy grzane + chleb + keczup miażdżą wszystko, fuck yea!

A tak na poważnie..

1. Parówki w cieście francuskim. Żadna filozofia, zawija się parówkę w ciasto i do piekarnika 250stopni na hmm.. na oko ;p Można posypać serem albo dać odrobinę do środka, ale niewiele, bo francuskie jest ciężkie i tłuste.

2. Sos ze słoika, dla mnie najlepiej słodko-kwaśny, do tego podsmażona pokrojona w plasterki lekko parówka i makaron.

3. W jednym z centrów handlowych sprzedają najlepsze hot dogi pod słońcem z jedyne 3,99 - papierowa bułka [jak do do hot dogów], na to plasterki ogórka [nie wiem czy kiszony czy konserwowy, nie znam się], jakieś sosy, parówka, kiszona kapusta i duuużo prażonej cebuli :cwaniak:
_________________
ocal życie - adoptuj!

m. gallery
 
 
 

     Starrk  



Tytuł: \_(O_o)_/
Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 16281
Skąd: Shinbone Alley

Wysłany: 2010-05-20, 23:59   

Parówki po studencku:


Wyjmujesz parówkę z opakowania, oblewasz kepuczem i zjadasz.


Pozdrawiam.
_________________
OH, U FINKZ DARKNES IZ UR ALLY. U MERELY ADOPTD TEH DARK; I WUZ BORN IN IT, MOULDD BY IT. I DIDNT C TEH LIGHT TIL I WUZ ALREADY MAN, BY DEN IT WUZ NOTHIN 2 ME BUT BLINDIN!
 
 

     Colorblind  



Tytuł: zielona maupa
Dołączyła: 20 Cze 2007
Posty: 8036
Skąd: Bimini iiii Finimini

Wysłany: 2010-05-21, 08:47   

matra napisał/a:
W jednym z centrów handlowych sprzedają najlepsze hot dogi pod słońcem z jedyne 3,99
nie ma to jak hot-dogi z ikea ; p


Oprócz już wspomnianych potraw, ja mam jedną, tak niezbyt wymyślną, ale przyjemną na śniadanie, czy też kolację, by kogoś jakoś zaskoczyć. Łatwo i smacznie. Parówki smażymy na patelni, i jak już ładnie się przyrumienią kładziemy na nie plasterki sera żółtego, gdy ser już ładnie się nam podtopi, posypujemy go oregano, bazylią, co kto lubi. Zdejmujemy z patelenki parówki, uważając, by sera roztopionego nie rozwalić. I jemy. Z czym chcemy - z bułką, chlebem, keczupem, musztardą, sałatką itp. ; )
_________________
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"

"Doskonale. Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny."

bo w życiu ważne jest poczucie koloru
 
 

     Smarkej  



Tytuł: Skądinąd
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 4996

Wysłany: 2010-05-21, 12:24   

Cytat:
Parówki po studencku:



jadłem kiedyś parówki w naleśnikach. tj. robisz naleśniki jak na naleśniki z dżemem, bierzesz naleśnik, kładziesz kładziesz parówkę (ugotowaną), dorzucasz, co tam ci pasi, zawijasz, układasz w żaroodpornym czymś tam, olewasz sosem pomidorowo-jakimś (może być na bazie keczupu & majonezu), posypujesz serem tartym, zapiekasz i dziwisz się, czemu chciało ci się tak kombinować, żeby zjeść parówki. :luka:
_________________
It eluded us then, but that's no matter - tomorrow we will run faster, stretch out our arms further...
And one fine morning -

So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.
 
 

     Serij 



Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 80

Wysłany: 2010-05-21, 13:58   

nie no parowki gotowac w czajniku?;p chociaz kiedys gotowalam jajka w czajniku :P nawet wyszly na miekko ;D

Uwielbiam hot dogi z prazona cebula:D co prawda nie jest najzdrowsza, ale za to smaczna;)
 
 

     Lemonka  



Dołączyła: 14 Gru 2009
Posty: 13

Wysłany: 2010-05-21, 14:36   

a leczo z parówkami?;)
składniki

* 3 szt cebula
* chilli w proszku - do smaku
* 2 sz kostka rosołowa drobiowa
* 2 szt ogórek kiszony
* 3 łyzki olej
* 1 szt papryka czerwona
* papryka ostra - 1 do smaku
* 1 szt papryka zielona
* 1 szt papryka żółta
* 8 szt parówki cienkie
* 1/2 kg pieczarki
* pieprz czarny - do smaku
* 1 słoiczek przecier pomidorowy -
* sól - do smaku
* vegeta - do smaku

Sposób przygotowania

1. Cebulę pokroić drobno i zrumienić na oleju w większym garnku.
2. dodać umytą, oczyszczoną z gniazd i pokrojoną w paseczki paprykę - dusić 5 minut.
3. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a później ogórki pokrojone w drobną kostkę. Po 10 minutach, jak płyn w znacznym stopniu odparuje,
4. Podlać wodą (ok. 1/3 szklanki)i wrzucić kostkę rosołową.
5. Jeśli warzywa są miękkie dodać obrane z folii i pokrojone w pół-plasterki parówki.
6. Dodać przecier pomidorowy, doprawić i zagotować. Jeśli leczo jest zbyt rzadkie dodać łyżkę mąki rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.

ja kupuje parówki paryżanki a Wy jakie jecie??
 
 

     Starrk  



Tytuł: \_(O_o)_/
Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 16281
Skąd: Shinbone Alley

Wysłany: 2010-05-21, 19:48   

Smarkej napisał/a:
Cytat:
Parówki po studencku:

Obrazek
Podgrzewanie parówek? A to dopiero burżujstwo.


W terenie, będąc studentem dobrych kierunków nie masz możliwości podgrzania i jak później się przekonasz, zimne parówki, to najlepsze parówki.
_________________
OH, U FINKZ DARKNES IZ UR ALLY. U MERELY ADOPTD TEH DARK; I WUZ BORN IN IT, MOULDD BY IT. I DIDNT C TEH LIGHT TIL I WUZ ALREADY MAN, BY DEN IT WUZ NOTHIN 2 ME BUT BLINDIN!
 
 

     Żelkii^^  



Dołączyła: 15 Maj 2010
Posty: 517
Skąd: mnie możesz znać?

Wysłany: 2010-05-21, 21:14   

Cytat:
W terenie, będąc studentem dobrych kierunków nie masz możliwości podgrzania i jak później się przekonasz, zimne parówki, to najlepsze parówki.
Pewnie, że najlepsze. Zawsze mogę zjeść parówkę tylko na zimno, a podgrzana to juz :dobani: . Do lecza też je dodaję.
_________________
Pa
Pa tataj
Pa tataj
Pa tatatatatataj...
 
 

     Martina  



Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*
Dołączyła: 11 Paź 2005
Posty: 15490
Skąd: Poznań

Wysłany: 2010-05-22, 00:51   

ja również najbardziej lubię parówki na zimno alo parówki w cieście francuskim.

nie przyszło mi nigdy do głowy żeby dodać parówek do sosu takiego ze słoika do ryżu albo makaronu, ale to całkiem ciekawy pomysł chyba ;>
_________________
niezależność, radość życia, brak obsesji

 
 
 

     matra  



Tytuł: Buka zimna suka
Dołączyła: 15 Sty 2010
Posty: 1042
Skąd: Dolina Muminków

Wysłany: 2010-05-22, 10:23   

Martina napisał/a:
ale to całkiem ciekawy pomysł chyba ;>

Genialny. W sumie rzadko to jadamy, bo nie tolerujemy żarcia z torebki/słoika etc, ale sos słodko kwaśny CHYBA z Łowicza i chyba ten:

jest naprawdę w pytkę ^-^
_________________
ocal życie - adoptuj!

m. gallery
 
 
 

     Smarkej  



Tytuł: Skądinąd
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 4996

Wysłany: 2010-05-22, 10:36   

Martina napisał/a:
nie przyszło mi nigdy do głowy żeby dodać parówek do sosu takiego ze słoika do ryżu

parówki + ryż + to ze słoika matry = doobre wcięcie. braciak robi. cute one! : )
_________________
It eluded us then, but that's no matter - tomorrow we will run faster, stretch out our arms further...
And one fine morning -

So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.
 
 

     Starrk  



Tytuł: \_(O_o)_/
Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 16281
Skąd: Shinbone Alley

Wysłany: 2010-05-22, 10:46   

Smarkej napisał/a:
parówki + ryż
Zomg, co za fekał. Parówki pasują do ryżu jak... wogle nie pasują.
_________________
OH, U FINKZ DARKNES IZ UR ALLY. U MERELY ADOPTD TEH DARK; I WUZ BORN IN IT, MOULDD BY IT. I DIDNT C TEH LIGHT TIL I WUZ ALREADY MAN, BY DEN IT WUZ NOTHIN 2 ME BUT BLINDIN!
 
 

     Smarkej  



Tytuł: Skądinąd
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 4996

Wysłany: 2010-05-22, 10:53   

nie bądź parówa i nie demonizuj. parówki nie są złe, ale do makarunu pasuje jeno smażone mielone. ew. kawałki kurczaka robiące za kebab. i z sosem z mascarpone.
_________________
It eluded us then, but that's no matter - tomorrow we will run faster, stretch out our arms further...
And one fine morning -

So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.
 
 

     matra  



Tytuł: Buka zimna suka
Dołączyła: 15 Sty 2010
Posty: 1042
Skąd: Dolina Muminków

Wysłany: 2010-05-22, 12:40   

Smarkej napisał/a:
ale do makarunu pasuje jeno smażone mielone. ew. kawałki kurczaka
tró. ale parówa też :luka: ja za PiKejem, nie podchodzi mi kompletnie parówa + ryż..
_________________
ocal życie - adoptuj!

m. gallery
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Reklama:
Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Pomagamy:
pajacyk

Sitemap:
tematy i użytkownicy