• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Oferty Pracy • Korepetycje • Przyjaciele • Chwilówki Forum
• Rejestracja • Zaloguj • Album


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2010-06-03, 11:50
Autor Wiadomość

     aneta1820 


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 3

Wysłany: 2010-06-02, 21:10   SKOMPONUJ WŁASNEGO KEBABA!!!

Celem założenia danego tematu jest to, iż wkrótce otwieram Bar z Kebabem.Chciałabym spełnić w jak największym stopniu oczekiwania klientów, więc proszę o Waszą pomoc.Z czego powinien składać się "dobry" kebab?Wasze propozycje na pewno mi się przydadzą więc piszcie!!!Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!!! :padam:
 
 

     Martina  



Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*
Dołączyła: 11 Paź 2005
Posty: 15490
Skąd: Poznań

Wysłany: 2010-06-02, 22:06   

mięso, mięso i jeszcze raz mięso. kebab z za małą porcją mięsa to nie kebab. a zcęsto mięsa się klientom 'żałuje'.
do tego sosy, pekinka, pomidorek, papryka marynowana, cebula.
_________________
niezależność, radość życia, brak obsesji

 
 
 

     Smarkej  



Tytuł: Skądinąd
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 4996

Wysłany: 2010-06-02, 22:10   

i czosnkowa omasta. dla wygaru. ;)
_________________
It eluded us then, but that's no matter - tomorrow we will run faster, stretch out our arms further...
And one fine morning -

So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.
 
 

     aneta1820 


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 3

Wysłany: 2010-06-03, 02:25   

Martina napisał/a:
mięso, mięso i jeszcze raz mięso. kebab z za małą porcją mięsa to nie kebab. a zcęsto mięsa się klientom 'żałuje'.
do tego sosy, pekinka, pomidorek, papryka marynowana, cebula.


ale jakie mięso? jakie sosy? bardziej szczegółowo proszę! To też jest ważne!Dzieki!!! :)
 
 

     es-cs_wuv  



Zaproszone osoby: 1
Tytuł: niereformowalny
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 1870
Skąd: z daleka

Wysłany: 2010-06-03, 11:39   
   Polecający: google


ja bardzo lubię kebaba z mięsem z piersi z kurczaka to tego sos łagodny czosnkowy i jeszcze łagodny jakiś dip do tego (ketchup mit majonez , przyprawa i tyle )


jak pracowałem w spinxie to strasznie polubiałem ser zółty dodawany do kebaba choc nie było to na liscie menu , za baraniną nie przepadam bo mnie odstrasza jej zapach


aneta1820 jeśli faktycznie chcesz otworzyc jakiś smaczek proponuje zrobic rozpoznanie terenu i pochodzic po mieście i popytac ludzi co by chcieli w takim kebabie miec , później zrobisz menu w oparciu o zebrane informacje i gotowe
_________________
Bywają myśli tak głębokie, że pogrążają autora.


jestem oazą spokoju na pustyni gniewu, pierdo.. qrw... zaje... wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora
 
 
 

     Sol  



Zaproszone osoby: 1
Tytuł: Smarkula
Dołączyła: 11 Cze 2007
Posty: 8307

Wysłany: 2010-06-03, 11:42   

Mięso powinno być do wyboru, kurczak albo wieprzowina. Do tego sosy i nie żałować sosu, bo inaczej kebab wychodzi taki suchy ;P najlepiej do wyboru, w mojej ulubionej kebabiarni samemu się decyduje jaki sos na spód, a jaki na wierzch kebabu, łagodny, ostry czy taki pośredni. Do tego standardowe warzywka, pekinka, pomidor, ogórek, kukurydza, papryka, cebula. I wystrzegać się innego częstego grzechu - mnóstwo pekinki i po plasterku pozostałych.
_________________
Dum spiro, spero.

"It seems that once you get laid, your life basically turns to shit."
 
 
 

     es-cs_wuv  



Zaproszone osoby: 1
Tytuł: niereformowalny
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 1870
Skąd: z daleka

Wysłany: 2010-06-03, 11:44   
   Polecający: google


Sol napisał/a:
Do tego sosy i nie żałować sosu,
za dużo też nie bo później się robi papka straszna
_________________
Bywają myśli tak głębokie, że pogrążają autora.


jestem oazą spokoju na pustyni gniewu, pierdo.. qrw... zaje... wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora
 
 
 

     Sol  



Zaproszone osoby: 1
Tytuł: Smarkula
Dołączyła: 11 Cze 2007
Posty: 8307

Wysłany: 2010-06-03, 11:49   

NO wiadomo, że nie można przegiąć w żadną stronę. Ale często gęsto bywało tak, że tego sosu dawali za mało i potem zamiast dobrego żarcia miałam rozsypujące się warzywka i mięso.
_________________
Dum spiro, spero.

"It seems that once you get laid, your life basically turns to shit."
 
 
 

     es-cs_wuv  



Zaproszone osoby: 1
Tytuł: niereformowalny
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 1870
Skąd: z daleka

Wysłany: 2010-06-03, 11:53   
   Polecający: google


ja się spotkałem u kumpla na imprezie z akcją że w pitę dali wszystkie skłądniki z kebaba ale mięso było takie jak do Spaghetti wyszło bardziej taka tortila ale nie była zła przeraża mnie gdy robią tak jak Sol opisała że pekinka i po odrobince reszty
_________________
Bywają myśli tak głębokie, że pogrążają autora.


jestem oazą spokoju na pustyni gniewu, pierdo.. qrw... zaje... wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora
 
 
 

     Martina  



Zaproszone osoby: 14
Tytuł: słodziak *^_^*
Dołączyła: 11 Paź 2005
Posty: 15490
Skąd: Poznań

Wysłany: 2010-06-03, 20:43   

sos czosnkowy koniecznie, mięso w kebabie no. kebabowe. wieprzowinka ; )
nie wyobrażam sobie kebaba z drobiowym, ale to rzecz gustu. może i to powinno być do wyboru.
_________________
niezależność, radość życia, brak obsesji

 
 
 

     Colorblind  



Tytuł: zielona maupa
Dołączyła: 20 Cze 2007
Posty: 8036
Skąd: Bimini iiii Finimini

Wysłany: 2010-06-03, 21:27   

Mięso wieprzowe, albo drobiowe, ogórek, cebula zwykła, albo prażona do wyboru, kapusta czerwona, kapusta pekińska, pomidor, papryka, ser zapiekany, świeża buła. I sosy do wyboru: czosnkowy, jakiś pomidorowy mega pikantny, ostry, łagodny. Mnie by to uszczęśliwiło.
_________________
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"

"Doskonale. Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny."

bo w życiu ważne jest poczucie koloru
 
 

     Katharsis  



Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 4352
Skąd: Borsippa

Wysłany: 2010-06-04, 09:15   
   Polecający: Lewiatan


Mi najbardziej smakuje kebab bez zielska i nasienia, czyli sama bułka z mięsem. Mięso - najlepiej jakaś mieszanka...
_________________
http://katharsisworks.bandcamp.com/
 
 

     groteska 


Dołączył: 17 Gru 2013
Posty: 335

Wysłany: 2014-05-22, 12:58   

Dokładnie, podstawą dobrego kebaba jest przede wszystkim mięso ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Reklama:
Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Pomagamy:
pajacyk

Sitemap:
tematy i użytkownicy