a jeśli chodzi o risotto to do prawdziwego risotto ryżu w torebkach się nie gotuje. nie gotuje się też ryżu w litrach wody tylko musi być jej dokładnie tyle zeby ryż ją wchłonął ale się nie rozgotował. i to jest właśnie sztuka.
'po co'
Bo gotowe żarcie nie smakuje tak, jak zrobione własnoręcznie. A przygotowanie nie daje takiej satysfakcji. Poza tym - mimo, że daleka jestem od jakichkolwiek żywieniowych teorii spiskowych - przygotowując jedzenie samodzielnie przynajmniej wiem, co jem.
_________________ "The memories are bittersweet
Good times we can't repeat
Those days are gone and we can't never get them back " najlepsza muzyczna polska strona na FB!http://facebook.com/muzodajnia
przygotowując jedzenie samodzielnie przynajmniej wiem, co jem.
i tu bym miała wątpliwości. nie wiesz co jest w półproduktach które kupujesz. nie wiesz gdzie rosła marchewka, co jest w mleku, na czym upieczono chleb i tak mogłabym wymieniać...
nie wiesz co jest w półproduktach które kupujesz. nie wiesz gdzie rosła marchewka, co jest w mleku, na czym upieczono chleb i tak mogłabym wymieniać...
Marchewkę mam we własnym ogródku, własnoręcznie uprawianą, a mleko i chleb nie są mi szczególnie potrzebne do risotto.
Marchewkę mam we własnym ogródku, własnoręcznie uprawianą, a mleko i chleb nie są mi szczególnie potrzebne do risotto.
ryż tez sama siejesz? jak tak to... wyjdziesz za mnie? Risotto robi sie wg. gustu, dodaje sie do niego co kto lubi. Emisia, troche kreatywności kobieto:)
Wysłany: 2008-10-17, 23:18
Polecający: religia tv
nie chce tu sie wdac w dyskusje która marchewka jest lepsza ale widze ze tutaj faceci przodują jezeli chodzi o chęci do gotowania i to sie chwali ze im sie chce. Natomiast zastanawia mnie taka wielka niechęć kobiet do gotowania i przysłowiowe dwie lewe rece. No kobietki , nikt wam w przyszłosci kaszki dla dziecka nie ugotuje. I owszem , kupi sie wszystko ale warto umiec wiele rzeczy w zyciu , nie tylko obsługe wózka w tesco.
Ale cos mi sie wydaje ze młode kobiety cięzko juz teraz zastać przy kuchence, bo kazdy sie uczy wygodnego zycia, kariera , rozrywki , ze wszystko w sklepie , wszystko sie kupi , wszystko KTOŚ załatwi za nas a my tylko kupimy w formie instant, myk zalejemy woda i mamy gotowy produkt i zero wysiłku. Nie bardzo jest sie czym chwalić gdy sie mówi ze sie je tylko gotowe jedzenie bo to prostsze i w ogole po co sobie brudzić rece.
Ale to moje subiektywne zdanie odnosnie niektórych wypowiedzi. Ja wiem tyle ze nic w przyrodzie nie ginie i czasem warto umiec ugotowac ten ryż na sypko ;ppp
Ja nie mam problemów z gotowaniem i nigdy nie miałem. Zawsze lubiłem mamie w kuchni pomagać no i się tego & owego nauczyłem, tak więc gotuję całkiem nieźle;p
_________________ Life is struggle, you born alone and you die alone.
tonie chodzi o niechec. moj chlopak bardzo dobrze gotuje. ale zapalu mu starcza na weekendy. i teraz ja musze myslec 5 dni co zrobic i czasem te pomysly sie koncza. bo ile mozna schabowego jesc. a do tego jak sie jeszcze pracuje i nie ma czasu to czasem w tygodniu cos gotowego sie przyrzadzi i na pewno bedzie to lepsze niz zamawiane jedzenie do domu.
kobietka, zgadzam się w pełni! dla mnie najgorsze jest wymyślanie co tu zjeść. poza tym jak ludzie pracują to tego czasu na gotowanie wcale nie ma za dużo. w weekend to co innego ale w tygodniu jak moja mama czasem wraca o 19 to nawet jej się nie chce myśleć co na nastepny dzień zrobić.
dzisiaj zrobilam hamburgery i to nie takie kupne tylko sama kupilam mieso mielone wolowe i dobrze doprawilam i zrobilam na patelni i w potem do buly z sosami i pychota wyszla.
dzisiaj zrobilam hamburgery i to nie takie kupne tylko sama kupilam mieso mielone wolowe i dobrze doprawilam i zrobilam na patelni i w potem do buly z sosami i pychota wyszla.
rzeczywiście same witaminy Zdrowe odzywianie przerodziło sie w "po prostu gotuj".
zdrowe bo zrobilam je sama w domu bez zadnych konserwantow. Po prostu miesko, cebulka i troszke ziol. Do tego bulka. Wydaje mi sie ze to jest zdrowe jedzenie bo nie jest to fast food.
Wydaje mi sie ze to jest zdrowe jedzenie bo nie jest to fast food.
no tak, ale to jest jednak smazone i zawiera sporo kalorii i juz automatycznie staje sie potrawą tuczącą i niezbyt pożądaną wśród osób, które są na diecie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum